PYRATEL C.D. 100ML

28,00 Lei
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 1 - 3 zile

Cod Produs: 79063 Ai nevoie de ajutor? 0735 036 994
  • Descriere
  • Review-uri (0)
  • Substante active: Pyrantel
  • Suspensie pentru tratamentul parazitozelor provocate de urmatoarele nematode gastrointestinale: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Toxocara cati, Ancylostoma caninum , Uncinaria stenocephala
  • Specii tinta: caini, pisici
  • Administrare: orala
  • Ambalare: 100 ml

 

COMPOZITIE

1 ml suspensie contine:

Pyrantel (sub forma pamoat)…………….……………… 5  mg

Excipienti:

Metilparahidroxibenzoat………………………………… 1,8 mg

Propilparahidroxibenzoat……………………………….. 0,2 mg

Propilenglicol, Polisorbat 80, Sorbitol, Dioxid de siliciu coloidal, Xantam gum, Metabisulfit de sodiu, Apa purificata.

 

ACTIUNE FARMACOTERAPEUTICA

PYRATEL CD prin componenta sa activa – pyrantelul pamoat, actioneaza asupra endoparazitilor din clasa  nematodelor gastrointestinale: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Toxocara cati, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala prezenti la caini si pisici. Pyrantelul pamoate este un agent blocant neuromuscular depolarizant, care isi exercita efectele sale antihelmintice prin eliberarea de acetilcolina si inhibarea de colinesteraza, rezultand in stimularea receptorilor din helmintii intestinali sensibili. Aceasta produce depolarizarea membranei musculare producand paralizia parazitului. Helmintii paralizati sunt expulzati din tractul gastro-intestinal de peristaltismului normal.

Mai putine detalii

SPECII TINTA

Caini si pisici.

 

INDICATII

PYRATEL CD este administrat la caini si pisici in tratamentul parazitozelor provocate de urmatoarele nematode gastrointestinale: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Toxocara cati, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala.

PYRATEL CD este indicat in mod special pentru deparazitarea puilor incepand de la varsta de doua saptamani precum si a si animalelor gestante si in lactatie.

Se utilizeaza in deparazitari de rutina, inainte de vaccinari, in infestatii cu viermi intestinali.

 

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

PYRATEL CD suspensie se administreaza per os (oral), cu ajutorul unei seringi, direct in cavitatea bucala sau amestecat cu hrana, in doza de:

Caini: 1 ml PYRATEL CD/ kg g.c. (5 mg pyrantel/kg g.c.).

Pisici: 4 ml PYRATEL CD/ kg g.c. (20 mg pyrantel/kg g.c.).

Pentru controlul infestarii:

  • Catelusii si pisoii pana in a 12-a saptamana de viata:

Primul tratament se face in a 14-a zi de viata, iar cele ulterioare la intervale de doua saptamani pana la varsta de 10 saptamani. Daca infestatia persista, se recomanda sa se continue tratamentul la un interval de 2 saptamani pana cand animalul implineste 12 saptamani.

  • Cainii si pisicile de peste 12 saptamani:

Pentru animalele care traiesc in conditii igienice satisfacatoare, este suficient ca ele sa fie tratate regulat la intervale de 3 luni .In cazuri de igiena precara si in conditii de caldura si umiditate excesive, ce favorizeaza dezvoltarea parazitiilor, animalele trebuie tratate dupa sfatul medicului.

  • Catele si pisici gestante si in lactatie:

Pisicile trebuie tratate la 2, 4 si 6 saptamani dupa fiecare ciclu de calduri. Femelele gestante vor fi tratate cu circa 10 zile inainte de fatare si la 2, 4, 6, 8 si 10 saptamani dupa fiecare fatare (odata cu puii lor). In afara acestor perioade tratamentul animalelor ce traiesc in conditii igienice bune se va repeta la intervale de 3 luni.

Tratament:

In infestatii parazitare animalul trebuie tratat cu o prima doza si apoi tratamentul se repeta la 2 – 3 saptamani deoarece o buna protectie contribuie la cresterea vitalitatii animalului tratat. Aceste masuri sunt justificate si de faptul ca orice caine sau pisica infestat cu paraziti constituie o amenintare pentru sanatatea oamenilor din apropierea lui (in special pentru copii). Nu sunt necesare masuri de dieta inaintea administrarii produsului. In caz de reinfestare, cereti sfatul medicului veterinar privind frecventa administrarii produsului si necesitatea repetarii tratamentului.

 

CONTRAINDICATII, PRECAUTII ŞI REACTII ADVERSE

Rar, poate sa apara voma sau diaree dupa administrarea produsului. Poate fi utilizat in perioada de gestatie si lactatie. Nu este recomandat tratamentul simultan cu produse ce contin: morantel, levamisol, piperazina si compusi organofosforici. Administrat intr-o doza de 5 ori mai mare decat cea recomandata nu a produs efecte adverse. Se va evita supradozarea.

 

TIMP DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

 

CONDITII DE PASTRARE

A se pastra la temperatura mai mica de 25°C. A se proteja de lumina directa. A se feri de inghet.

Scrie un review


Suport clienti 8:30 - 17:30

0735 036 994 office@vetdepo.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!